Centralna banka Crne Gore

Više blokiranih preduzeća u Crnoj Gori

image Centralna banka Crne Gore

U Crnoj Gori je, prema podacima Centralne banke (CBCG), na kraju juna u blokadi bilo 16,03 hiljade preduzeća i preduzetnika, 0,46 odsto više nego u maju.

"Duže od godinu u blokadi je 13,9 hiljada kompanija ili preduzetnika" (Foto: pixabay.com) Ilustracija

Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi je 623,2 miliona eura, što je 0,66 odsto manje nego na kraju maja.

Koncentracija duga je, kako je saopšteno iz CBCG, relativno velika, tako da deset najvećih dužnika, odnosno 0,06 odsto ukupno evidentiranih, učestvuje sa 13,16 odsto u ukupnom iznosu blokade. Njima je blokirano 82,03 miliona eura.

Oko 36,1 odsto ukupnog iznosa blokade, ili 225 miliona eura, otpada na 50 najvećih dužnika, koji čine 0,31 odsto svih evidentiranih.

U neprekidnoj blokadi do jedne godine bilo je 2,13 hiljada dužnika čija je blokada iznosila 26,22 miliona eura, što je 4,21 odsto ukupnog iznosa blokade.

Duže od godinu u blokadi je 13,9 hiljada kompanija ili preduzetnika, kojima je blokirano ukupno skoro 597 miliona eura.

Iz CBCG su saopštili da je na kraju juna evidentirano 83,82 hiljade preduzeća i preduzetnika, 0,42 odsto više nego u maju.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.