Na četvrtom mjestu

VIDEO: U Hrvatsku svake godine dođe oko dva i po miliona njemačkih turista

image Dubrovnik

Preko 53 miliona Nijemaca svake godine na kupanje u južnim morima potroše milijarde eura. Zbog straha od terorizma umjesto u Tursku,najčešće odlaze u Italiju i Španiju. Na trećem mjestu omiljenih destinacija je Grčka, na četvrtom Bugarska, dok se na petom nalazi Hrvatska. U Hrvatsku svake godine dođe oko dva i po miliona njemačkih turista.

Zbog blizine i dobrih prometnih veza Hrvatsku posebno vole u Bavarskoj. Prema nekim statistikama, svaki četvrti Bavarac ljetuje na Jadranu, navodi Deutsche Welle.

I iz drugih krajeva Njemačke se rado putuje u Hrvatsku. Njemački Eurowings iz Kelna u svom ljetnom rasporedu skoro svaki dan ima letove za Split. Ta Lufthansina kćerka koja pokriva tržište jeftinih avionskih karata ljeti leti i za Dubrovnik, Zadar i Pulu iz više od 10 njemačkih gradova.

Bez obzira na jeftine avionske karte i dobre all inclusive ponude, sve više Nijemaca preferira kampiranje, a vlasnici kamp prikolica i kampera najviše vole Italiju. Ta zemlja godinama drži prvo mjesto, ali Hrvatska joj se opasno približila. Ipak, uvjerljivo najviše Nijemaca ljetuje u svojoj zemlji.
Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.