Za prvih pola godine

Aerodromi Crne Gore opslužili blizu 800 hiljada putnika

image

Promet putnika na crnogorskim aerodromima u Podgorici i Tivtu je u prvoj polovini godine iznosio 774.760, što je 23 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Iz preduzeća Aerodromi Crne Gore su saopštili i da je opsluženo 11 odsto više aviona, javlja Anadolu Agency (AA).

"Na aerodromu Podgorica ispratili smo ili dočekali 417.860 putnika, što je rast od 23,5 odsto, a na aerodromu Tivat 356.900, odnosno 22,4 odsto više. Da imamo razloga da očekujemo još jednu rekordnu godinu potvrđuje i podatak da je samo u nedjelju, 2. jula, kroz tivatski aerodrom prošlo skoro deset hiljada putnika, a sletjelo 48 aviona", navodi se u saopštenju.

Najveći broj putnika na podgorički aerodrom došlo je sa tržišta Srbije, Njemačke, Turske i Italije, dok je rusko tržište najzastupljenije kada je u pitanju tivatski aerodrom.

"Promet putnika iz Rusije drastično je povećan u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine. Opsluženo je oko 193 hiljade putnika, što je 30 hiljada više nego u uporednom periodu", dodaje se u saopštenju.

Bilježi se, kako su kazali, veliki rast prometa sa tržišta Velike Britanije i zapadne Evrope.

"Tokom ljetnje sezone Crna Gore je preko aerodroma Podgorica i Tivat povezana sa po preko 40 destinacija, pa je tako njena aviodostupnost značajno poboljšana", navodi se u saopštenju.

Otvorene su brojne nove linije i uspostavljena saradnja s eminentnim evropskim avio-kompanijama.

"Očekujemo da ćemo tokom ove godine na oba crnogorska aerodroma dočekati ili ispratiti oko dva miliona putnika, pa će tako i ova godina biti još jedna rekordna Aerodroma Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.