24 atrakcije

U Hrvatskoj se otvara zabavni park kojeg porede sa italijanskim Gardalandom

image

U blizini Biograda na Moru u Hrvatskoj 15. jula bit će otvoren Fun Park Mirnovec, kojeg porede sa jednim od najpopularnijih zabavnih parkova u Evropi, italijanskim Gardalandom.

Investicija od 12 miliona eura obuhvata 24 atrakcije, a najzanimljive su, kako piše tportal.hr, Adria Eye, Tornado i rollercoaster Big Blue.

Fun Park Mirnovec ima kapacitet od 5.000 do 8.000 ljudi, a na godišnjem nivou očekuju od 150.000 do 180.000 posjetilaca. Radno vrijeme parka bit će od 11 do 23 sata, bit će otvoren od Uskrsa do Nove godine. U predsezoni i posezoni radit će vikendom, a u turističkoj sezoni svaki dan.

Prvi hrvatski tematski park ima cilj biti originalniji od italijanskog Gardalanda, a predstavlja ulaganje firme Mirnovec pirotehnika u vlasništvu Samoborca Franje Koletića, poznate po proizvodnji i prodaji vatrometa i petardi.

Kada park proradi punim kapacitetom karte će koštati od 110 do 190 kuna (od 29 do 50 KM), dok će prvih dana one biti u pola cijene.Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pozitivna priča

Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi

Prema zvaničnim podacima FBiH, poslovno najperspektivnije područje je općina Tešanj, u kojoj je u posljednje dvije godine zaposleno blizu 1.750 osoba.