"Pet vrhunskih destinacija za ljeto"

New York Times proglasio Hrvatsku najboljom ljetnom destinacijom

image Foto: Biznis.ba

Analizirajući više faktora i izvještaja raznih putničkih agencija i kompanija, New York Times je Hrvatsku stavio ove godine među pet najpopularnijih destinacija u svijetu.

U članku naslova "Pet vrhunskih destinacija za ljeto" The New York Times Hrvatsku stavlja na prvo mjesto. Naime, putnička agencija Indagare bilježi porast od 30 posto u rezervacijama putovanja u Hrvatsku ove godine, dok stranica Expedia.com bilježi dvostruki porast u rezervacijama zrakoplovnih karata ove godine, prenose hrvatski mediji.

Josh Alexander iz Protravel International rekao je kako je isplanirao nekoliko desetaka planova puta u Hrvatskoj za ovo ljeto, najviše dosad.

- Plaže su fantastične, hrana je jako ukusna i zemlja ima bogatu kulturnu povijest i jako je tražena turistička destinacija – kazao je Alexander.

Također je rekao da je od više klijenata čuo da Hrvatsku doživljavaju kao sigurnu zemlju u svjetlu niza terorističkih napada koji se događaju u svijetu te da im je to bio presudni faktor.

Na drugom mjestu popularnih destinacija prema New York Timesu našla se Grčka, slijedi Južnoafrička Republika, Maldivi i na petom mjestu Italija.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Građevinac iz Bugojna

FOTO / Ramiz Ahmetović sagradio 170 munara: U svaku od njih ugrađen je dio mene

Munara ili minaret, potiče od arapske riječi manara, a ima značenje “svjetionik”. Vitke i visoke, prislonjene uz džamije, munare su značajna obilježja za brojne gradove u regiji i svijetu. Osim toga, predstavljaju simbol vjere islama i jedan su od najkarakterističnijih oblika u islamskoj arhitekturi.