"Pet vrhunskih destinacija za ljeto"

New York Times proglasio Hrvatsku najboljom ljetnom destinacijom

image Foto: Biznis.ba

Analizirajući više faktora i izvještaja raznih putničkih agencija i kompanija, New York Times je Hrvatsku stavio ove godine među pet najpopularnijih destinacija u svijetu.

U članku naslova "Pet vrhunskih destinacija za ljeto" The New York Times Hrvatsku stavlja na prvo mjesto. Naime, putnička agencija Indagare bilježi porast od 30 posto u rezervacijama putovanja u Hrvatsku ove godine, dok stranica Expedia.com bilježi dvostruki porast u rezervacijama zrakoplovnih karata ove godine, prenose hrvatski mediji.

Josh Alexander iz Protravel International rekao je kako je isplanirao nekoliko desetaka planova puta u Hrvatskoj za ovo ljeto, najviše dosad.

- Plaže su fantastične, hrana je jako ukusna i zemlja ima bogatu kulturnu povijest i jako je tražena turistička destinacija – kazao je Alexander.

Također je rekao da je od više klijenata čuo da Hrvatsku doživljavaju kao sigurnu zemlju u svjetlu niza terorističkih napada koji se događaju u svijetu te da im je to bio presudni faktor.

Na drugom mjestu popularnih destinacija prema New York Timesu našla se Grčka, slijedi Južnoafrička Republika, Maldivi i na petom mjestu Italija.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.