MONSTAT

Zabilježen rast cijena stanova u Crnoj Gori

image Foto: Arhiv

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1.172 eura i veća je 10,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Zavoda za statistiku (MONSTAT).

Iz MONSTAT-a je saopšteno da je prosječna cijena kvadratnog metra u novogradnji 20,2 odsto veća u odnosu na četvrti kvartal prošle godine.

Prema podacima MONSTAT-a, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u prvom kvartalu u Podgorici je iznosila 1.120 eura, Baru 1.198 eura i Budvi 1.412 eura.

“Razlike u prosječnim cijenama stanova u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju”, navodi se u saopštenju.

Statističari su objasnili da ukoliko je učešće tih stanova veće, cijena stanova u novogradnji je značajno niža od prosječne tržišne cijene, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna tržišna cijena će biti veća.

Ukupna cijena stana obuhvata cijene građenja, uređenja građevinskog zemljišta i ostale troškove.


Biznis.ba /AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.