Kriza u koncernu

Todorićeva prva izjava: Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta

image Ivica Todorić

Ivica Todorić odlučio je dati prvu službenu izjavu. Krajem prošle sedmice, nakon što se situacija s Agrokorom počela dodatno komplicirati zbog novih informacijama o milijardama kuna ukupnog duga, Todorić se odlučio oglasiti.

"Glavni cilj trebao bi biti spasiti Agrokor i sva radna mjesta u kompaniji, da kompanije iz sistema Agrokora nastave uspješno poslovati. A jednako je važno riješiti problem s dobavljačima", rekao je Todorić za Nacional.

Nažalost, nije htio odgovoriti na sva ostala bitna pitanja, između ostalih i ona o stvarnom dugu koncerna, strukturi mjenica i zadužnica, dvostrukom knjigovodstvu i ostalim tajnovitim i mutnim aspektima Agrokorovog poslovanja.

Dodao je, doduše, kako je spreman i otvoren za nastavak komunikacije, ali postoji niz racionalnih razloga što zasad ne želi više govoriti putem medija.

Podsjetimo, Agrokor je irskoj berzi dostavio podatke o zaduženosti. Zaduženost, kako navode u saopćenju iznosi nešto više od 40 milijardi kuna, ali samo za dio kompanija i to na datum 31. mart.

Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.