Na letu za Pariz

Air Serbia obavila prvi let sa kompletno ženskom posadom

image

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, ispisala je jučer novu stranicu u svojoj historiji kada je uzletio prvi avion sa kompletno ženskom posadom.

Ovaj posebni let, JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17 sati i pet minuta, sa kapetanicom Vesnom Aleksić i kopilotkinjom Mirjanom Stojilković u kokpitu.

O gostima na letu se brinuo tim od četiri članice kabinske posade, koji su činile Mirjana Popović, vođa tima kabinske posade i stjuardese Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbije, je rekao: "Ovo je prvi let sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj historiji srpske nacionalne aviokompanije. Čestitamo članicama posade na ovom značajnom trenutku i nadamo se da će podstaći još žena iz Srbije da se opredijele za karijeru u avijaciji".

Air Serbia snažno podržava načelo jednakih mogućnosti i pripadnice ženskog pola trenutno čine gotovo 49 posto od ukupnog broja zaposlenih u okviru Air Serbije, Air Serbia Cateringa i Air Serbia Ground Servicesa, navode iz ove kompanije.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Čuvar starog zanata

Ranko Žugić jedini u Crnoj Gori koji ručno pravi kožne torbe

U Crnoj Gori nekada su zanatlije bili vrlo popularni, cijenjeni, ali i dobro plaćeni majstori svog zanata. Vremenom, stari zanati sve manje su vidljivi, a rijetki su oni koji i dalje uspijevaju da očuvaju zanatski duh u Crnoj Gori.