Alvarez otišao

Ruski "spasitelj" Agrokora napustio Hrvatsku, vlada preuzela kormilo

image Antonio Alvarez III

Antonio Alvarez III, čovjek kojeg su ruske banke postavile za glavnog odgovornog u procesu osmišljanja izlazne strategije u Agrokoru i restrukturiranje kompanije napustio je Hrvatsku, piše Index.hr.

Potez je uslijedio nakon što je Vlada Hrvatske imenovala Antu Ramljaka kao glavnom povjerenika u procesu reorganizacije firme. Ramljak je funkciju preuzeo u ponedjeljak, a na pitanje koja će biti Alvarezova uloga, on je kazao da će od njega tražiti plan rekonstrukcije nakon čega će biti odlučeno između njeg ai konkurencije.

S obzirom da je Alvarez jutros napustio Zagreb i odletio u Amsterdam, da se zaključiti da je konkurencija odnijela pobjedu u očima hrvatske vlade.

Podsjećamo, Alvareza i privremenu upravu Agrokora angažovao je ruski Sberbank, jedan od glavnih kreditora kompanije.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Građevinac iz Bugojna

FOTO / Ramiz Ahmetović sagradio 170 munara: U svaku od njih ugrađen je dio mene

Munara ili minaret, potiče od arapske riječi manara, a ima značenje “svjetionik”. Vitke i visoke, prislonjene uz džamije, munare su značajna obilježja za brojne gradove u regiji i svijetu. Osim toga, predstavljaju simbol vjere islama i jedan su od najkarakterističnijih oblika u islamskoj arhitekturi.