Region,Srbija: Sutra sa trake izlazi tridesetohiljaditi punto,Srbija:,Sutra,sa,trake,izlazi,tridesetohiljaditi,punto

Srbija: Sutra sa trake izlazi tridesetohiljaditi punto

image Fiat

U italijansko-srpskoj fabrici "Fijat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu sutra će sa montažnih traka sići tridesetohiljaditi "punto klasik", saopšteno je iz menadžmenta ove firme u Kragujevcu.

 Jubilarni tridesetohiljaditi ''punto'' biće poklonjen Domu za nezbrinutu djecu ''Mladost'' u Kragujevcu.
       
        Silazak sa trake tridesetohiljaditi ''punta'' najavio je srpski zastupnik ''Fijata'', beogradska prodajna kuća ''Delta automobili", i dodao da će do kraja mjeseca biti na snazi popust za kupovinu ovog vozila iz Kragujevca.
       
        Na kreditnoj osnovi nudi se nabavka ovog vozila za samo 79 evra mjesečno u ratama. Tako je cijena najjeftinijeg modela ''punta'' sa 6.999 evra uz popust povoljniji za 300 evra, a najskuplji ''punto'' umjesto 11.499 sada može da se kupi sa 600 evra popusta.
       
        Montaža "punta klasik" u pogonima nekadašnje fabrike "Zastava automobili" a sada FAS-a, od dijelova koji stižu iz Italije, počela je marta prošle godine, kako je i dogovoreno strateškim ugovorom italijanskog "FIAT-a" i Srbije. Tim ugovorom, koji je potpisan u septembru 2008. godine, formirana je zajednička kompanija "Fijat automobili Srbija" sa ciljem da se stvori osnova za godišnju proizvodnju oko 200 000 automobila koji bi se prodavali na domaćem i stranom tržištu.
       
        Osim prodaje "punta klasik" na domaćem i tržištima zemalja u okruženju, fabrika FAS je u aprilu izvezla prvi kontigent od 220 vozila i na tržišta Egipta i Maroka. Na montaži "punta klasik", koji pored benzina kao pogonsko gorivo koristi i tečni narftni gas kao i dizel gorivo, zaposleno je 1 000 radnika.


Biznis.ba/Srna

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.