Croatia Airlines

Croatia Airlines s rekordnim brojem putnika u julu

image Foto: Ilustracija

ZAGREB - Ovogodišnji juli rekordan je mjesec u povijesti Croatia Airlinesa po broju prevezenih putnika.

U zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog prijevoznika i člana udruge Star Alliance prošlog je mjeseca ukupno zabilježeno 236.890 putnika, što je gotovo 9100 putnika više i 4 posto bolje u odnosu na dosadašnji rekordni mjesec (srpanj 2011. godine u kojemu je prevezeno 227.791 putnika).
 
Najveći broj putnika u jednom danu zabilježen je u ponedjeljak, 23. srpnja, kada je u zrakoplovima kompanije ukupno prevezen 8161 putnik. Vrijedi istaknuti kako je u ovogodišnjem srpnju za 1,9 postotnih bodova poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine, koja je iznosila 75,6 posto.
 
Prošlog je mjeseca (18. srpnja) zabilježen i ovogodišnji milijunti putnik Croatia Airlinesa, najranije u povijesti tvrtke tj. 2 dana prije u odnosu na dosadašnji rekordni datum (20. srpnja 2011.g.).
 
U prvih sedam mjeseci 2012. godine (siječanj – srpanj) na letovima Croatia Airlinesa ukupno je zabilježeno 1,087.699 putnika, što je za 2 posto bolje u odnosu na isto razdoblje lani, a istodobno i najveći broj putnika u prvih sedam mjeseci od početka komercijalnog letenja 1991. godine. Pritom je za 1 postotni bod poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine (PLF), koja je u prvih sedam mjeseci iznosila 66,4 posto. Točnost polijetanja i slijetanja unutar 15 minuta (zrakoplovni kriterij za točnost letačkih operacija), iznosila je 83,7 posto, što je jedan od boljih rezultata među aviokompanijama u članstvu Europske udruge avioprijevoznika, AEA (Association of European Airlines).

 

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Veliki uspjeh

Selma Porović među 13 mladih naučnika Svjetske akademije perinatalne medicine

Stomatologinja i direktorica škole "Ian Donald" u BiH Selma Porović postala je članica Svjetske akademije perinatalne medicine, odjeljenja mladih naučnika koje ima 13 članova iz cijelog svijeta.