Croatia Airlines

Croatia Airlines s rekordnim brojem putnika u julu

image Foto: Ilustracija

ZAGREB - Ovogodišnji juli rekordan je mjesec u povijesti Croatia Airlinesa po broju prevezenih putnika.

U zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog prijevoznika i člana udruge Star Alliance prošlog je mjeseca ukupno zabilježeno 236.890 putnika, što je gotovo 9100 putnika više i 4 posto bolje u odnosu na dosadašnji rekordni mjesec (srpanj 2011. godine u kojemu je prevezeno 227.791 putnika).
 
Najveći broj putnika u jednom danu zabilježen je u ponedjeljak, 23. srpnja, kada je u zrakoplovima kompanije ukupno prevezen 8161 putnik. Vrijedi istaknuti kako je u ovogodišnjem srpnju za 1,9 postotnih bodova poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine, koja je iznosila 75,6 posto.
 
Prošlog je mjeseca (18. srpnja) zabilježen i ovogodišnji milijunti putnik Croatia Airlinesa, najranije u povijesti tvrtke tj. 2 dana prije u odnosu na dosadašnji rekordni datum (20. srpnja 2011.g.).
 
U prvih sedam mjeseci 2012. godine (siječanj – srpanj) na letovima Croatia Airlinesa ukupno je zabilježeno 1,087.699 putnika, što je za 2 posto bolje u odnosu na isto razdoblje lani, a istodobno i najveći broj putnika u prvih sedam mjeseci od početka komercijalnog letenja 1991. godine. Pritom je za 1 postotni bod poboljšana i prosječna popunjenost putničke kabine (PLF), koja je u prvih sedam mjeseci iznosila 66,4 posto. Točnost polijetanja i slijetanja unutar 15 minuta (zrakoplovni kriterij za točnost letačkih operacija), iznosila je 83,7 posto, što je jedan od boljih rezultata među aviokompanijama u članstvu Europske udruge avioprijevoznika, AEA (Association of European Airlines).

 

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kulminirao sukob kablovskih provajdera

Poslovni ortaci tužili Hajdarevića za krađu 20 miliona KM!!!

Hajdarevića poslovni partneri optužuju da je protivno zakonu osnovao treću firmu identične djelatnosti kako bi preko nje izvlačio profit iz HS-a i HKB-a.