Home | Projekti
image
Kompleks na Ilidži

Sarajevo Waves nastavlja izgradnju, početak radova na drugoj stambenoj zgradi

U tom kompleksu  do  sada je izgrađena jedna stambena zgrada, Sarajevo Waves 1,  šoping centar je u završnoj fazi, a počela je izgradnja drugog stambenog objekta.

Sarajevo Waves 2. (SW2) krasit će  77 stambenih jedinica, a kvadrature stanova bit će prilagođene korisnicima i kretat će se  od 47 do 200 kvadratnih metara.

Svaki stan posjeduje klima uređaje, videointerfon, terasu, garažno mjesto i sve tehničke priključke. Grijanje je centralno i mjerilo je na osnovu potrošenje. Posebna pažnja posvećena je sigurnosti te je kompletan objekat uz videonadzore osiguran i od  osiguravajuće  fizičke osobe, navode investitori.

Predviđeni period za izgradnju SW2 je 18 mjeseci, plus period etažiranja, a prodaja stanova u izgradnji je počela, sa posebnim pogodnostima i načinom plaćanja.

Objekti jedinstvenog valovitog dizajna su rađeni od najkvalitetnijih materijala i tehnikom  svjetskih majstora.

Projekat Sarajevo Waves nagrađen je i od arhitekata Bosne i Hercegovine za period 2015/2016. godina.

Sarajevo Waves je, kako se navodi,  nova dimenzija stanovanja u kojoj vas očekuje komfor, kvalitet i sigurnost, kao i prirodno okruženje za sve članove porodice. Osim rijeke Željeznice i blizine Igmana i Bjelašnice, prirodni ambijent upotpunjen je i dvoetažnim zelenim krovnim terasama za dnevno i noćno korištenje.

Vrijednost investicije pet stambeno-poslovnih zgrada i zgrade šoping centra iznosit će 50 miliona konvertibilnih maraka.

Na tender za izvođača radova prijavilo se nekoliko domaćih kompanija od kojih je Debos d.o.o. Sarajevo potpisao ugovor.

Biznis.ba / FENA


Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst