Home | Projekti
image
Investicija vrijedna 350.000 KM

Općina Banovići dobiva kružni tok

Cilj je bio informirati se o stanju u nadležnim oblastima, te definisati dalje korake i nadležnosti projekta kojim se predviđa izgradnja savremene saobraćajnice, kružnog toka u Banovićima.

- Analizirali smo rezultate dosadašnje saradnje između Općine Banovići, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK i Direkcije regionalnih cesta, te smo dogovorili dinamiku i plan realizacije projekta izgradnje kružnog toka, gdje je u toku izrada projektne dokumentacije. Ovo je značajna investicija za Banoviće - kazao je načelnik Općine Banovići Midhat Husić.

Pretpostavka je da bi projekt mogao koštati oko 350.000 KM, a prave konkretnije podatke dat će idejni projekt koji bi trebao biti završen za 15 dana. Početak realizacije projekta predviđen je za polovinu ove godine.

- Dogovorili smo sve detalje, sada idemo u pripreme za realizaciju projekta o kojem smo danas govorili - kazao je ministar Gluhić.

S tim u vezi nadležnost Direkcije je da osigurati sredstva i projektnu dokumentaciju, dok bi Općina trebala da rješava imovinsko pravne poslove s obzirom da se zemljište vodi na Općini, a postojeći objekti, kao i oni što se planiraju graditi, trebali bi biti vlasništvo Direkcije.

- Dok Općina bude rješavala imovinsko pravne poslove, Direkcija će osigurati glavni projekt koji će nam dati tačne gabarite i opise poslova za realizaciju savremene saobraćajnice-kružnog toka, a naravno i predmjer i predračun radova na osnovu kojeg ćemo izabrati najpovoljnijeg izvođača radova - kazao je Jahić, saopćeno je iz Općine Banovići.

Biznis.ba / FENA


Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst