Home | Projekti
image
Stigle ponude za dionicu Počitelj - Zvirovići

Hering gradi dio koridora kod Počitelja vrijedan 100 mil. eura

Te dvije tvrtke ponudile su najnižu cijenu za dva spomenuta lota i sasvim je izvjesno, ako ne dođe do kakvih tehničkih nepravilnosti, kako će ove dvije tvrtke dobiti posao na međunarodnom natječaju vrijednom oko sto milijuna eura, piše Večernji list BiH.

Koje su tvrtke dale ponudu

Te dvije dionice na koridoru Vc su poddionica Počitelj - Zvirovići - LOT 1 Čvor Počitelj - Most Počitelj km 0+000,00 - 4+400.00 ... vrijednost radova s PDV-om iznosi 45.652.600,11 eura poddionica Počitelj - Zvirovići - LOT 2 Most Počitelj – Zvirovići km 4+400.00 - 11+075.00 ... vrijednost radova s PDV-om iznosi 46.962.014,98 eura. Rok za izgradnju oba objekta iznosi 30 mjeseci. Na raspisani međunarodno natječaj svoje ponude predale su sljedeće kompanije: TOTO Costruzioni Generali SpA (Italija), Cooperativa Muratori & Cementisti – C.M.C. di Ravenna Societa Cooperativa (Italija), Joint Venture: Hering d.d. i Viadukt d.d. (BiH i Hrvatska), AKTOR S.A. (Grcka), Joint Venture: Strabag AG i Euro-asfalt d.o.o. (Austrija i BiH) i Joint Venture: Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. i Konstruktor Inženjering d.o.o. (Turska i Hrvatska). Ugovor o izvođenju građevinskih radova na koridoru Vc na tim dionicama bit će potpisan nakon što Tendersko povjerenstvo Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar detaljno pregleda sve pristigle ponude gdje će kriteriji evaluacije, kako se doznaje, biti cijena i tehnička kompatibilnost ponude, piše Večernji list BiH.

Most će spajati dvije obale

Inače, tvrtka Hering istaknula se u izvođenju brojnih dionica autocesta, a osobito su poznati u izgradnji mostova što ih svrstava u najrespektabilnije tvrtke takve vrste u BiH i šire. Jedan takav most koji su izgradili je Zvirovići – Kravice dug 560 metara i nalazi se na trasi dionice koridora Vc. U ponudi koju su predočili građevinski stručnjaci tvrtke Hering predviđa se građenje prenapregnutog betonskog mosta Počitelj, koji će se graditi sustavom slobodne konzolne gradnje, a nalazit će se sjeverno od Počitelja na dionici autoceste koridora Vc Počitelj – Zvirovići. Most će, kako doznajemo, spajati dvije obale rijeke Neretve i prelaziti preko magistralne ceste M-17 te lokalnih cesta i željezničke pruge.

Biznis.ba / Večernji.ba


Podijeli sa drugima
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst