Vlasnik HIFA-e na Face TV

Ahmetlić uputio poruku i savjet mladima: Skupite hrabrosti i snage, budite odlučniji

image Izudin Ahmetlić / Biznis.ba

Izudin Ahmetlić, vlasnik i direktor HIFA OIL, večeras je uputio snažne poruke državi, privrednicima i društvu gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Ahmetlić je uputio i inspirativnu poruku svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini.

- Kao neko ko je završio fakultet sa 20 godina i otišao raditi na elementaru na građevinu, ne postajte robovima struke koju završite, budite spremni da ako završite jedan fakultet da možete raditi sasvim nešto drugo. Ja sam radio na mašinama, radio sam na elementari, radio sam na građevini, a bio sam diplomirani inžinjer agronomije. Dakle, ovom ćete rečenicom odagnati, mnogi od vas, mnoge probleme sebi, jer ćete tražeći samo posao za koji ste školovani izgubiti mnogo vremena, rekao je Ahmetlić i nastavio:

- Druga stvar, ono što ja želim, je da vas pozovem, skupite hrabrosti, skupite snage, u život idite daleko odlučnije , ne tražite od države puno , trudite se da državi dajete od sebe mnogo, jer država u ovom trenutku je u poziciji da joj treba pomoć.

Pozvao je i političare da pomognu sa svoje strane u cilju pravljenja što kvalitetnijeg ambijenta za mlade ljude, te sodao da smatra da vjerske zajednice mogu također da daju nevjerovatno veliki doprinos.

- Na ovaj način smo u prilici da napravimo društvo iz kojega se ne odlazi, želimo da nam se dolazi, da se radi u ovoj državi, rekao je Ahmetlić.

Govorio je i o receptima za uspjeh, te ekonomskom čudu koje je napravio u gradu kojeg zovu ekonomskim čudom - Tešnju.

Ovaj interesantni razgovor pogledajte u video prilogu:Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.