Vrhunac uspješne godine

"Podrumu Vukoje 1982" nagrada za najbolji kvalitet vina

image Foto: NN

"Podrum Vukoje 1982" osvojio je prvo mjesto za najbolji vinski podrum u oblasti eno-gastro turizma, kao i za kvalitet vina na šestoj po redu dodjeli "Bijelog grozda", nagrade najboljim vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam i pojedincima koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i promovisanju vinske kulture.

Nagrada je dodijeljena u prošli četvrtak, uoči 12. Međunarodnog festivala "VinoCom", u svečanom tonu u  zagrebačkom  "Esplanade" hotelu, a primio ju je direktor i enolog "Podruma Vukoje 1982" Radovan Vukoje.

"Ovo je još jedna nagrada u području eno-gastro turizma koja dolazi u 'Podrume Vukoje 1982' i po ko zna koji put ovim priznanjem osigurava staze prema Trebinju za sve turističke posjetioce svijeta. Prisjetimo se da je na trofejne police 'Podruma Vukoje' ove godine stigao veliki broj nagrada, između kojih izdvajamo 16 medalja na takmičenju 'AWC Viena', 'Concours Mondial de Bruxelles' i mnoge druge", kazao je Vukoje.

Nagradu je 2012. godine utemeljila Udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promovisanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma. Nagrada predstavlja podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji, tako da su na ovom prestižnom događaju, osim najboljih vinarija sa područja Hrvatske, učestvovale najbolje vinarije  Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Kako je izjavio Tomislav Stiplošek, jedan od osnivača i predsjednik Udruge za kulturu stola G.E.T., vinski podrumi postali su sastavni dio turističke ponude i veliki činilac turizma uopšte.

"Stoga je misija ove nagrade istaknuti one koji se najviše trude, pohvaliti njihov rad i uspjeh te im dati podsticaj za nastavak", kazao je on.

Inače, ugostiteljsko-turistički kompleks i vinski put kompanije "Podrumi Vukoje 1982" sadrži tri nezaobilazne tačke koje zaslužuju posjetu, kako pravog vinskog hodočasnika, tako i vinskog početnika, ali iskrenog hedoniste.

Vinski put "Podruma Vukoje" počinje u Vinogradarevoj kući, gdje su daleke 1894. godine podignuti Carski vinogradi i gdje je neodoljiv miris božanske žilavke, nastavlja se u hotel-restoranu "Villa Pergola", koji sa svojih 10 dizajnerski moderno opremljenih soba i baštom, nad kojom se pružaju savršeno isprepletene grane vinove loze, pozivaju da istražujete hercegovačku tradicionalnu kuhinju u kombinaciji s vrhunskim vinima.

Nezaobilazna tačka hedonističkog neba je restoran "Vinska galerija", koji se nalazi na vrhu "Vinarije Vukoje", gdje možete uživati u panorami grada Trebinja dok vam sommelieri prezentuju čari vinskog puta.


Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Mladi i uspješni

Mladi Zeničani napravili prvi bh. 3D printer: Želimo osnovati firmu i zapošljavati studente

Zenički tim od dva uposlenika i dva studenta Mašinskog fakulteta u Zenici nakon dvije godine rada napravio je prvi funkcionalni bosanskohercegovački 3D printer naziva ZEN3D. U razgovoru za Klix.ba su poručuju da neće stati na ovome te da će osnovati firmu u kojoj će proizvoditi svoje printere i mladima ponuditi radna mjesta.