Posebna sjednica NSRS

Govedarica: Neprihvatljiva odluka o dugoročnom zaduživanju

image Vukota Govedarica

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da klub poslanika ove stranke neće prihvatiti Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za ovu godinu, jer Vlada. kako kaže, skoro polovinu izvornih prihoda u budžetu troši na otplatu dugova.

"To je neprihvatljivo i to treba mijenjati", rekao je Govedarica tokom rasprave na posebnoj sjednici Narodne skupštine o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu.

On je naveo da Vlada Srpske od 2012. godine, kada je usvojen novi Zakon o zaduženju, dugu i garancijama Srpske, pokriva budžetski deficit kratkoročnim i dugoročnim zaduženjima.

Govedarica je dodao da je time dobijen jedan veliki okvir za zaduživanje, koji je drastično veći nego što je bilo po starom zakonu.

Prijedlogom odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu vrši se izmjena maksimalnog iznosa dugoročnog zaduživanja Srpske za ovu godinu sa 477.000.000 KM na iznos do 540.126.000 KM.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.