Premijerka RS

Cvijanović tvrdi da će plaće rasti, opozicija da je sve predizborna kampanja

image Željka Cvijanović

Opredjeljenje Vlade RS-a je da će plaće rasti, kao i penzije, koje su već u par navrata povećane - tvrdi entitetska premijerka Željka Cvijanović.

U obraćanju entitetskom parlamentu rekla je da ne stoje primjedbe opozicije da je u RS ekonomski kolaps.

-Prihodi rastu – rekla je Cvijanović ističući da su to potvrdili i statistički podaci te da je opredjeljenje Vlade stabilnost prihoda i socijalni dijalog.

Prethodno je zamjenik šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić optužio vlast u RS da želi da zloupotrijebi sredstva iz rebalansa budžeta, ali i da nisu prikazali stvarno stanje sredstava, posebno u javnim preduzećima gdje su prisutni gubici i višak radnika.

-Ovo je predizborna kampanja i predstava za javnost – naveo je Stanić tokom rasprave o predloženom rebalansu budžeta za ovu godinu koji je veći za 87 miliona KM i iznosi tri milijarde i 424 miliona KM.

Rekao je da opozicija smatra da Vlada loše radi.

-Pitam vas i zašto je postalo legalno u RS-u neplatiti porez i zašto to čine javne institucije. Dozvolili ste da radnici u RS 55 mjeseci nemaju plaćene doprinose - ustvrdio je Stanić.

Njihove međusobne replike nisu prošle bez teških optužbi i riječi.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.