Bevanda - Rousson

Dodatno unaprijediti ekonomsku suradnju BiH i Francuske

image

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona s kojim je, između ostalog, razgovarao o poboljšanju ekonomske suradnje.

Tokom sastanka naglašeno je da Francuska i BiH u posljednje vrijeme imaju pozitivne trendove u trgovinskoj razmjeni, ali da još ima mnogo prostora da se taj vid suradnje unaprijedi.

S obzirom na to da su bilateralni odnosi dobri, na sastanku je istaknuto da je nužno otvarati prostor za gospodarsku suradnju i nove investicije jer će to dodatno ojačati veze dvije države.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim temama i procesu europskih integracija, s posebnim akcentom na nastavak provođenja reformi da bi se ubrzao put BiH ka Europskoj uniji.

- Veleposlanik Francuske naglasio je da je neupitna potpora za BiH na njenom europskom putu i da su spremni pružiti pomoć u procesu europskih integracija - saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.