Revizorski izvještaj

Za rad poslaničkih klubova u NSRS lani pola miliona KM

image

Poreski obveznici RS-a su u prošloj godini rad poslaničkih klubova i grupa te nezavisnih poslanika u Narodnoj skupštini platili pola miliona KM, navedeno je u izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a.

Na kraju prošle godine u službi Narodne skupštine bilo je zaposleno 89 izvršilaca, dvije imenovane osobe, 52 poslanika su bila u radnom odnosu, a samo za lična primanja izdvojeno je 6.657.500 KM.

Revizori su u izvještaju o provedenoj finansijskoj reviziji Narodne skupštine RS-a u 2017. godini precizirali i da je po osnovu smještaja narodnih poslanika, u vrijeme zasjedanja entitetskog parlamenta, izdvojeno 211.396 KM.

Za one koji su na sjednice Skupštine dolazili ličnim vozilima plaćeni su troškovi u iznosu od 123.144 KM, a rashod po osnovu utroška goriva je iznosio 77.683 KM.

Bruto naknade poslanika koji nisu u radnom odnosu u Narodnoj skupštini, njih 31, koštale su građane RS-a 1.087.318 KM, a troškovi za bruto naknade po osnovu ugovora o djelu 114.720 KM.

U entitetskom parlamentu su lani planirane javne nabavke realizirane u ukupnom iznosu od 828.902 KM (bez PDV-a), a najznačajnije se odnose na hotelske usluge (302.850 KM), radove na ugradnji panoramskog lifta (94.984 KM) i nabavku goriva (72.650 KM).

Revizori su dali pozitivno mišljenje o finansijskim izvještajima parlamenta RS-a.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.