Stranačko sponzorstvo

Šatorović na skupu A-SDA: Politički sindikat prodaje radnike i članstvo

image

Selvedin Šatorović koji već više od dva mjeseca uzurpira poziciju potpredsjednika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine panično pokušava pronaći političkog spozora i stranku za čije interese bi prodao sindikalni pokret!

Šatorović, nakon što mu nije uspjelo da na režiranom Kongresu Saveza samostalnih sindikata BiH preuzme čelnu poziciju, prema saznanjima Vijesti.ba između ostalog obilazi i političke stranke jer je samo prije nekoliko dana prisustvovao stranačkom skupu A-SDA u Zenici.

Fotografije objavljene u medijima dokazuju Šatorovićevo prisustvo i činjenicu da se radi o brutalnoj političkoj otmici i uzurpaciji Sindikata i radnika!

Prema dostupnim informacijama, Šatorovića su neke političke stranke već prozrele i upozorile da nema legitimiteta među radnicima i sindikalistima, ali on očito ne prestaje trgovati utjecajem u Sindikatu te se okrenuo i nekim manjim političkim strankama.

Šatorović uz Ismeta Bajramovića, već godinama, a prema tvrdnjama sindikalnih čelnika poput Kate Iveljić pravi od SSS BIH politički sindikat koji radi u interesu politike i stranaka, a ne članova i radnika.

Ta gospoda se bore za fotelje i bacaju kost svađe između granskih sindikata, kako bi zadržali svoje pozicije. Politički sindikat ne može sa nama, radničkim sindikatima. Mi nećemo priznati sindikat koji stavlja lične ispred radničkih interesa! Dakle, riječ je o borbi za vlastiti interes i fotelje, umjesto za interese radnika. Da su njima radnici u interesu, oni bi zakazali Kongres i omogućili delegatima da izaberu onoga ko će predstavljati radničku klasu – navela je ona u svojim nedavnim medijskim istupima.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.