Sjednica NSRS

Čavić tvrdi da se ponovo priprema prodaja prijedorske 'Ljubije' Izraelcima

image

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Petar Đokić potvrdio je danas da Investiciono-razvojna banka (IRB) RS-a vrši određene pripreme za prodaju državnih akcija u Rudniku željezne rude “Ljubija” Prijedor na Banjalučkoj berzi.

Vlada je dala saglasnost na taj posao, a kako kaže, ne može se miješati u dalji postupak.

-Očekujemo da će ova aktivnost biti uspješna i da će IRBRS-a provesti cijeli postupak, a da li će biti ponuđača, u ovom trenutku ne možemo govoriti, jer na to nema pravo da utiče ni Vlada, niti resorno ministarstvo - rekao je on.

Đokić je podsjetio da je Vlada RS-a ranije ovo preduzeće “skinula” s liste strateških preduzeća, jer se, kaže, više ne bavi rudarskom proizvodnjom.

Resorni ministar je ovo odgovorio na pitanje poslanika NDP-a Dragana Čavića, koji kaže da je besmisleno tvrditi da Rudnik željezne rude “Ljubija” nema pravo na ekspolataciju uglja, ukoliko se istovremeno ne kaže da su i vlasnici 49 posto kapitala “Arcelor mittala” Prijedor, koji se bavi eksploatacijom.

-Namještate posao jednom čovjeku pet godina, iz nepostojeće firme 'Israeli Investment Group', što je protiv interesa RS-a - optužio je Čavić vlast u RS.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.