Vjekoslav Bevanda

Izgradnja GP Bratunac - Ljubovija nakon međudržavnog sporazuma sa Srbijom

image Vjekoslav Bevanda

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Sarajevu da izgradnja graničnog prijelaza Bratunac - Ljubovija nije počela jer nije potpisan međudržavni sporazum između BiH i Srbije.

Dodao je da je po odluci Vijeća ministara BiH za izgradnju tog prijelaza iz ukupno napaćenog klirinškog duga izdvojeno sedam miliona KM, a za realizaciju sa bh. strane zadužen je UIO.

- UIO ne može uraditi ništa jer nije potpisan međudržavni sporazum, a inicijativa s bh. strane je upućena i sad treba utvrditi kategoriju prijelaza - pojasnio je Bevanda.

Istaknuo je da je bh. prijedlog da to bude prijelaz za robe i putnike, a nakon što sporazum bude usaglašen i potpisan pristupit će se raspisivanju tendera i projekt će biti realiziran.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.