Zvizdić - Janelidze

Izgraditi mostove poslovnim ljudima za bolju saradnju

image Foto: FENA

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Republike Gruzije Mikheilom Janelidzeom, a sagovornici su konstatirali da su odnosi dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja ali da postoji prostor za njihovo unapređenje.

Zvizdić je informirao ministra Janelidzea o aktualnim političkim dešavanjima u BiH i regiji. Rekao je da je Vijeće ministara BiH fokusirano na reformske procese s ciljem ubrzanja evropskih integracija, poboljšanja poslovne klime i privlačenja stranih investicija te poboljšanja životnog standarda.

Istaknuo je da je Bosna i Hercegovina predala odgovore na Upitnik Evropske komisije i da uskoro očekuje kandidatski status. Dodao je da je BiH aktivan sudionik svih regionalnih  inicijativa s ciljem osiguranja mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja regije.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio interes bh. strane za poboljšanjem političkih i ekonomskih odnosa sa Gruzijom. Rekao je da politika može, kroz sporazumnu regulaciju odnosa, izgraditi mostove poslovnim ljudima  za bolju saradnju i da je Vijeće ministara BiH uvijek spremno da podrži poslovnu zajednicu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.