Dragan Čavić

Vlada RS za lobiranje u Americi potrošila 30 miliona dolara

image Dragan Čavić

Prema podacima američkog Ministarstva pravde RS je za lobiranje od 2007. do kraja 2017. izdvojila 18 miliona dolara, a Vlada RS nije nikad obrazložila kako su ta sredstva utrošena, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a na pres konferenciji u Narodnoj skupštini RS.

On, međutim, tvrdi da je prema njegovim podacima RS potrošila oko 30 miliona dolara u tom periodu, a da, kako navodi, u Budžetu RS nije nigdje navedeno to kao stavka.

On tvrdi da je jedan lobista RS u Americi bio umiješan u Narandžastu revoluciju, a da bi Obrad Kesić, šef Predstavništva RS u Americi, morao objasniti kako je potrošio sredstva RS u toj zemlji.

“Rezultat tih lobiranja je predsjednik RS na crnoj listi. Neko za to mora da odgovara”, rekao je Čavić, i tvrdi da je RS u Evropi treća po iznosu sredstava za lobiranje u Americi, iza Velike Britanije i Švicarske, a ispred Njemačke, Holandije, Italije i Češke.Biznis.ba / NN

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.