Dragan Čavić

Rusi od RS traže odštetu od stotinjak miliona KM

image Dragan Čavić

NDP je uvjeren da na predstojećim izborima može doći do ozbiljne promjene u izbornom rezultatu na području Hercegovine, izjavio je sinoć u Trebinju predsjednik ove političke partije Dragan Čavić.

Nakon radnog sastanka Regionalnog odbora NDP-a Izborne jedinice devet, Čavić je rekao da će jedna od tema kojom će se baviti narednih dana biti stanje u Elektroprivredi Republike Srpske /ERS/, o kojoj je, kako kaže, stvorena lažna slika.

"Izvještaji nezavisnih revizorskih kuća najbolji su pokazatelji lažnog prikazivanja bilansnog stanja. Rezultat svega toga je višegodišnja vladavina jedne te iste grupe ljudi, ali i pljačka prirodnog resursa, što se mora prekinuti", naveo je Čavić.

On je istakao da Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ u ovom trenutku imaju cijeli jedan godišnji prihod manje, odnosno da 14 mjeseci čekaju da naplate struju od ERS-a, dodajući da Hidroelektrana /HE/ Višegrad svoju naplatu čeka 24 mjeseca, dok Termoelektrana /TE/ Gacko avansno naplaćuje za električnu energiju.

Čavić je naglasio da ima pouzdane informacije da "priča oko trećeg bloka TE `Ugljevik` i odnos sa ruskim partnerom propadaju" i da je u pripremi ozbiljan oštetni zahtjev prema Republici Srpskoj od stotinjak miliona KM.Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.