Član Evropskog parlamenta

Preda: S ovim nivoom korupcije BiH ne može u EU

image Cristian Dan Preda

Član Evropskog parlamenta i izvjestilac za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda naglasio je danas da je borba protiv korupcije glavni uslov da Bosna i Hercegovina postane članica Evropske unije (EU).

- Nemoguće je da Bosna i Hercegovina s ovim nivoom korupcije, koji sada ima, postane članica Evropske unije - upozorio je Preda.

Ostali uslov su, ponovio je, slobodni mediji te da postoje vlade koje rade za svoje građane, a ne za svoje interese.

Preda je istakao i da sada postoji jasna prilika za zemlje zapadnog Balkana u pogledu evropskih integracija te da se ta prilika odnosi i na BiH.

Ukoliko, kazao je, BiH ispuni spomenute uslove mogla bi da postane članica EU 2025., a možda čak i prije.

Preda učestvuje u radu međunarodne ministarske konferencije na temu evropskih integracija BiH i zemalja regiona, koju je u Banjoj Luci organizovalo Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Početak sesije bio je posvećen ulozi parlamenata u procesu evropskih integracija i značaju međusobnih sporazuma o saradnji u toj oblasti.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.