Dvije prijateljske zemlje

Zvizdić - Kneissl: Austrijske kompanije su najveći investitori u BiH

image

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu ministricu za Evropu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Karin Kneissl sa kojom je razgovarao o unapređenju bilateralnim odnosa i evropskom putu BiH.

Konstatirano je da su odnosi dvije prijateljske zemlje dobri i bez otvorenih pitanja. Predsjedavajući Zvizdić je informisao ministricu Kneissl o reformskim procesima i evropskom putu BiH. Rekao je da je nakon perioda stagnacije ovo Vijeće ministara BiH pokrenulo pozitivne reformske procese unutar zemlje i unijelo novu energiju u evropske aspiracije Bosne i Hercegovine što je rezultiralo uspješnim okončanjem odgovora na Upitnik EK.

Ministrica Kneissl je izrazila punu podršku Austrije reformskim procesima, evropskom putu BiH i politici proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana. Istaknula je da Austrija na Zapadnom Balkanu podržava teritorijalni integritet država, pomirenje, stabilnost i izgradnju demokratskih društava. Dodala je da Austriju ima poseban senzilibitet prema Bosni i Hercegovini s obzirom na historijske veze i činjenicu da u Austriji živi oko 160.000 ljudi sa područja BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Austrija značajna za BiH u svakom pogledu ekonomskom, političkom, kulturnom i historijskom. Rekao je da su već niz godina austrijske kompanije najveći investitori u Bosnu i Hercegovinu i izrazio očekivanje da će se taj pozitivni trend održati.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.