Posjeta Dohi

Predsjedavajući Zvizdić razgovarao sa predsjedavajućim QBA

image

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH susreo se u Dohi sa predsjedavajućim Katarskog udruženja biznismena (QBA) šeikom Faisalom bin Qassim Al Thanijem.

Predsjedavajući Zvizdić je informisao šeika Al Thanija o trenutnoj političko-ekonomskoj situaciji u BiH s posebnim akcentom na reformske procese i evropski put BiH. Naglasio je da se radi o povezanim procesima, usmjerenim ubrzanju ekonomskog razvoja BiH i poboljšanju životnog standarda građana. Upoznao je predsjedavajućeg QBA o ekonomskim pokazateljima Bosne i Hercegovine koja u posljednje dvije godine bilježi kontinuirani ekonomski rast. Pozvao je predsjedavajućeg Katarske privredne komore da pozove i podrži katrarske privrednike da posjete BiH i upoznaju se sa njenim investicijskim potencijalima.
 
Predsjedavajući Zvizdić je pozdravio današnji Biznis forum, koji se održava u Dohi  u organizaciji Katarske privredne komore, na kome će učestvovati i delegacija privrednika iz Bosne i Hercegovine, a koja je u Katar doputovala zajedno sa delegacijom Vijeća ministara BiH. Naglasio je da su upravo ovakvi B2B susreti poslovnih ljudi najbolji inkubatori poslovnih ideja i generatori novih razvojnih projekata.
 
Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ministar komunikacija i prometa BiHIsmir Jusko, direktor FIPA-eGordan Milinić, predsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić i ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Katar Tarik Sadović.
 
Nakon sastanka predsjedavajući Katarske privredne komore  šeik Faisal bin Qassim Al Thani je delegaciju Vijeća ministara BiH i delegaciju privrednika iz Bosne i Hercegovine poveo u obilazak svog privatnog muzeja, jedne od najvećih svjetskih kolekcija historijskih artifakta.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Kvalitet i poštovanje rokova

Modna konfekcija "Kristin Mod": Proizvodi iz Lopara idu u Pariz

Modna konfekcija „Kristin Mod“ iz Lopara mogla bi zaposliti 20 novih radnika. Konkurs je stalno otvoren, kaže Obradin Božić, zamjenik direktora u ovom preduzeću koje zapošljava trenutno 65 radnika, uglavnom žensku radnu snagu. Vlasnik fabrike je Ratko Saković, koji živi u Parizu. Osim ove, Saković ima još dvije fabrike, u Karakaju kod Zvornika „Tisa Mod“ sa 80 radnika i fabriku u Zvorniku „Kristijan Lavis“ sa 45 radnika.