Banja Luka

NSRS sutra o novim zaduženjima i garancijama

image NSRS

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena sutra razmatranjem odluka o zaduženjima za autoput Banja Luka-Doboj i restrukturiranje "Željeznica Republike Srpske“, koje su predložene po hitnom postupku.

Opozicionari tvrde da će te odluke, kao i ona o iznosu garancija koje RS može izdati u ovoj godini, potencijalno opteretiti taj bh. entitet za još oko milijardu KM.

Stoga su u prvom dijelu sjednice, prošle sedmice, tražili da se te, kako kažu, štetne i neprihvatljive odluke povuku, što nije prihvaćeno.

Iz SNSD-a tvrde da ne stoje optužbe opozicije i da podržavaju odluke koje će dovesti do privrednog razvoja u RS-u.

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović kaže da je riječ o obezbjeđenju kreditnih linija i finansijskih sredstava za razvojne projekte i investicije, "bez kojih se ništa pozitivno ne može dešavati“.

- Uvjeren sam da taj novac ne ide u budžetsku potrošnju - naveo je Čubrilović danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Na dnevnom redu sutrašnjeg zasjedanja NSRS-a su i prijedlozi zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, gasu, stranim ulaganjima, banjama, hemikalijama te nacrti zakona o zaštiti žrtava ratne torture, te oduzimanju imovine koja je proistekla izvršenjem krivičnog djela...

Poslanici su tokom prvog djela rada prošle sedmice usvojili svega dva zakona, izmjene i dopune zakona o upravljanju otpadom i o koncesijama, oba po hitnom postupku.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.