Zvizdić - Cormack

Akcize će doprinijeti poboljšanju života građana BiH

image Foto: Biznis.ba

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas s američkom ambasadoricom u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack s kojom je razgovarao o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u BiH i u regionu.

Zvizdić je upoznao Cormack s aktivnostima u vezi s finaliziranjem odgovora na Upitnik Evropske komisije, kao i o novim investicionim i razvojnim mogućnostima koje je BiH dobila poslije usvojenog seta zakona o akcizama. Zvizdić i Cormack su saglasni da su tu razvojne šanse koje će doprinijeti poboljšanju života građana Bosne i Hercegovine, jačanju ekonomske stabilnosti i biti podsticaj investitorima da ulažu u projekte u BiH.

Razmijenili su mišljenje i o aktuelnim kretanjima u pogledu evropskih i NATO integracija i naglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u integracijama koje garantuju mir, stabilnost i sigurnost cjelokupne regije.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.