Vijeće ministara BIH

Od januara do septembra izmirene obaveze po osnovu vanjskog državnog duga

image Vijeće ministara BIH

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici usvojilo je Izvještaj Ministarstva finansija i trezora o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za period od januara do septembra 2017.

U tom periodu sve dospjele obaveze po osnovu vanjskog državnog duga su izmirene pravovremeno u ukupnom iznosu 608.152.786,88 KM.

Ukupno ostvareni prihodi, primici i finansiranje na raspolaganju institucijama BiH u devet mjeseci 2017. iznosili su 794.802.237 KM, a ukupno izvršeni rashodi i izdaci budžeta institucija BiH iznosili su 667.662.216 KM.

Institucije Bosne i Hercegovine nastavile su s uštedama i u 2017., a osnovica za plaću i troškovi zaposlenih ostali su na nivou iz 2012., kada su značajno smanjene. Uštede budžetskog novca ostvarene su i primjenom jedinstvenih pravilnika za reprezentaciju, fiksne i mobilne telefone, te službene automobile uz i dalje aktuelno umanjenje naknada članovima upravnih i nadzornih odbora i drugih radnih tijela i komisija, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.