Predsjednik Vlade RS

Cvijanović: Neophodno deblokirati aranžman sa MMF-om

image Željka Cvijanović

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je stav Srpske da je neophodno deblokirati aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Reformsku agendu, dogovorenu sa EU.

"Mi u tim procesima imamo konstruktivan pristup", rekla je Cvijanovićeva za "Glas Srpske".

Govoreći o očekivanjima od današnje posjete BiH komesara EU za proširenje i politiku susjedstva Johannesa Hahna, Cvijanovićeva je istakla da se bliži kraj godine i da je pred BiH ispunjavanje niza obaveza koje su još na čekanju.

"Osim mnogobrojnih još neispunjenih obaveza koje se odnose na Upitnik Evropske komisije, pred BiH je i inovirani prijedlog izmjena Zakona o akcizama i sigurno je da će Han prenijeti očekivanje EU da on bude usvojen, s obzirom na to da je njegovim neusvajanjem ostao nepovučen ogroman novac iz različitih izvora", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da bi ta sredstva bila u funkciji privrednog rasta i da su sastavni dio Reformske agende.

Premijer Srpske je pozvana na sastanak sa Hhanom, ali je spriječena da prisustvuje jer se nalazi na službenom putu u Italiji.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Mladi i uspješni

Mladi Zeničani napravili prvi bh. 3D printer: Želimo osnovati firmu i zapošljavati studente

Zenički tim od dva uposlenika i dva studenta Mašinskog fakulteta u Zenici nakon dvije godine rada napravio je prvi funkcionalni bosanskohercegovački 3D printer naziva ZEN3D. U razgovoru za Klix.ba su poručuju da neće stati na ovome te da će osnovati firmu u kojoj će proizvoditi svoje printere i mladima ponuditi radna mjesta.