Predsjednik Vlade RS

Cvijanović: Neophodno deblokirati aranžman sa MMF-om

image Željka Cvijanović

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je stav Srpske da je neophodno deblokirati aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Reformsku agendu, dogovorenu sa EU.

"Mi u tim procesima imamo konstruktivan pristup", rekla je Cvijanovićeva za "Glas Srpske".

Govoreći o očekivanjima od današnje posjete BiH komesara EU za proširenje i politiku susjedstva Johannesa Hahna, Cvijanovićeva je istakla da se bliži kraj godine i da je pred BiH ispunjavanje niza obaveza koje su još na čekanju.

"Osim mnogobrojnih još neispunjenih obaveza koje se odnose na Upitnik Evropske komisije, pred BiH je i inovirani prijedlog izmjena Zakona o akcizama i sigurno je da će Han prenijeti očekivanje EU da on bude usvojen, s obzirom na to da je njegovim neusvajanjem ostao nepovučen ogroman novac iz različitih izvora", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da bi ta sredstva bila u funkciji privrednog rasta i da su sastavni dio Reformske agende.

Premijer Srpske je pozvana na sastanak sa Hhanom, ali je spriječena da prisustvuje jer se nalazi na službenom putu u Italiji.

Biznis.ba / SRNA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Nastavio porodičnu tradiciju

Uspješna povratnička priča automehaničara Edina Ćosića iz Bijeljine

Prizori zločina na ulicama Bijeljine bili su među prvima koji su potresli domaću i međunarodnu javnost. U kolektivnoj memoriji ovih prostora neizbrisive su scene zločina, koje je na ulicama Bijeljine zabilježio američki fotoreporter Ron Haviv.