Banja Luka

Ministar finansija RS-a razgovarao se predstavnicima MMF-a

image Foto: FENA

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija razgovarao je danas s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođenom šefom Misije Nadeemom Ilahijem o politikama za zaključivanje Prvog pregleda u okviru Proširenog aranžmana.

Rečeno je da je neophodno ispuniti sve prethodne mjere iz Pisma namjere i pozvati zajedničke institucije BiH da ispune svoje obaveze radi nastavka Aranžmana sa MMF-om, saopćeno je iz tog  resora entitetske vlade.

Predstavnici entitetskog Ministarstva finansija upoznali su članove delegacije MMF-a s osnovnim ekonomskim pokazateljima, izvršenjem budžeta, te aktivnostima na izradi Budžeta za 2018. godinu i Programu ekonomskih reformi za predstojeći period.

Tegeltija je istakao je da izrada ključnih ekonomskih dokumenata ide planiranom dinamikom, te da bi budžet u iznosu od 3,3 milijarde KM trebao da omogući nesmetano funkcionisanje institucija RS.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.