Sastanak u sjedištu Vlade FBIH

Novalić - Parodi: Akcize su uvjet za širi ekonomski razvitak

image Foto: Biznis.ba

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Bosnu i Hercegovinu Nadeemom Ilahijem i rezidentnim predstavnikom ove organizacije u BiH Franciscom Parodijem.

Vođeni su konstruktivni razgovori vezani za nastavak reformskih procesa, a koji se odnose i na nastavak aranžmana s MMF-om.

Jedna od tema su bile i akcize na gorivo, od čega zavise bitni infrastrukturni projekti.

Akcize nisu samo značajne za financiranje izgradnje brzih cesta i autocesta, nego su uvjet za širi ekonomski razvitak. Izgradnja suvremene cestovne infrasturkture, kazano je, osim što omogućava povezivanje unutar Bosne i Hercegovine, te naše zemlje sa Europom, znači i upošljavanje domaće građevinske operative. To, u konačnici, dovodi do otvaranja novih radnih mjesta i ukupno stabilnijih ekonomskih prilika.

Biznis.ba

Podijeli sa drugima

  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis

Admir Ganibegović, povratnik u Modriču: Živio sam u Njemačkoj, ali najljepši je rodni kraj

Admir Ganibegović se vratio u Modriču prije šesnaest godina, nakon što je početkom rata devedesetih godina morao napustiti svoj dom. Rat je proveo u izbjeglištvu u Njemačkoj, u Minhenu, a prve poratne godine proveo je u sarajevskom naselju Ilidža.