Sastanak s Milićević

Predstavnici MMF-a pohvalili do sada provedene reforme u FBiH

image Foto: FENA

Federalna ministrica financija i zamjenica premijera Federacije BiH Jelka Milićević razgovarala je s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), kojeg predvodi Nadeem Ilahi.

Na temelju članka IV. Statuta Međunarodnog monetarnog fonda, MMF održava, obično svake druge godine, bilateralne razgovore sa zemljama članicama Fonda. Cilj Misije je sagledati širu sliku o ekonomskim pitanjima, gospodarskim kretanjima i gospodarskim politikama u srednjoročnom razdoblju.

Mogućnost nastavka aranžmana s MMF-om ovisi o ostvarenom napretku u okviru Proširenog aranžmana i ispunjavanju prethodnih mjera iz Pisma namjere.

Milićević je izvijestila članove misije o upućivanju u parlamentarnu proceduru prijedloga rebalansa Proračuna za 2017. godinu i nacrta Proračuna za 2018. godinu naglasivši kako se, prilikom izrade Proračuna za narednu godinu vodilo računa o smanjenju tekućih rashoda kako bi se stvorio prostor da se dio sredstava usmjeri u razvojne infrastrukturne projekte.

Predstavnici MMF-a su pohvalili do sada provedene reforme u Federaciji Bosne i Hercegovine osobito u vidu usvojenih zakona te su izrazili podršku na provođenju daljnjih reformi.

Na današnjem sastanku, pored predstavnika MMF-a iz Washingtona, prisustvovao je i Francisco Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Federalnog ministarstva financija.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.