Ambasador BiH u Pakistanu

Dvije zemlje da bolje sarađuju u polju namjenske industrije

image Foto: Biznis.ba

Ambasador BiH u Pakistanu Sakib Forić predao je akreditivna pisma predsjedniku Pakistana Mammon Hussainu.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama, ambasador Forić je u srdačnom razgovoru koji je održan u predsjedničkoj palači, prenio pozdrave članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora sa predsjednikom Pakistana, ambasador Forić je akcenat stavio na ekonomsku saradnju dvije zemlje, posebno u oblasti namjenske industrije, koja zaostaje za bilateralnom saradnjom. Predsjednik Pakistana se složio sa iznesenom konstatacijom, te naglasio da obje zemlje trebaju uložiti vise napora kako bi se nivo ekonomske saradnje podigao na visi nivo, uz napomenu da se formiraju zajedničke komisije iz svih mogućih oblasti međusobne saradnje.

Ambasador Forić je u ime Predsjednistva Bosne i Hercegovine pozvao predsjednika Pakistana da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a predsjednik Pakistana je istakao da bi trebalo raditi na realizaciji predviđenih posjeta sa naše strane koje još nisu realizovane.

Predsjednik Pakistana je zaželio dobrodošlicu ambasadoru Sakibu Foriću i istakao da Pakistan gaji vise nego prijateljske odnose prema Bosni i Hercegovini.


Biznis.ba / Klix.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.