Konsultacije Zvizdića s parlamentarcima

Akcize pokrenute zbog izgradnje cesta i autocesta

image Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nastavio je danas sastanke sa parlamentarcima, kako bi razgovarao o prijedlogu seta Zakona o akcizama, prenosi Anadolu Agency (AA).

U razgovoru sa Jasminom Emrićem, zastupnikom Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Zvizdić je rekao da zakon ima važnost i značaj za sve građane Bosne i Hercegovine, pod uslovom da sadrži povećan nivo informisanja o prikupljenim sredstvima i njihovu jasno definisanu namjenu.

Istakao je da su akcize pokrenute zbog izgradnje cesta i autocesta i zaključio da su preduslov za pokretanje novih investicionih ciklusa u BiH.

Sastanku su prisustvovali i članovi Stranke demokratke aktivnosti Nermin Ogrešević i Hamdija Ljubijankić. Predsjedavajući Zvizdić će i u narednom periodu nastaviti razgovore sa svim akterima koji su bitni u procesu usvajanja ovog izuzetno važnog zakona.

Biznis.ba / AA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.