Novalić se zahvalio privrednicima

Ekonomski rast od 2,5 milijarde KM u dvije ipo godine

image Fadil Novalić

Federalni premijer Fadil Novalić je na jučerašnjem otvaranju Zeničkog sajma privrede (ZEPS) poručio kako će i ovaj 24. doprinijeti razvoju bh. kompanija, širenju njihove djelatnosti i, u konačnici, općem ekonomskom napretku Bosne i Hercegovine.

“Podržavam ovaj sajam, podržavam priliku da privrednici pokažu šta rade i ovom prilikom želim im se zahvaliti za ekonomski rast koji smo mi u ove dvije i po godine imali od čak 2,5 milijarde maraka", rekao je Novalić, prenosi TV1.

On je dodao da je Sajam još jedna prilika za promociju domaćih privrednih proizvoda i usluga, razmjenu iskustava i stjecanje novih poslovnih partnerstava.

“Ovaj sajam je dokaz da imamo čime da se pohvalimo i na šta da budemo ponosni - rekao je Novalić novinarima nakon otvaranja sajma”, rekao je Novalić.

Naglasio je da se u sklopu ovog sajma održava i 14. sajam Intermetal na kojem će se predstaviti lideri metalske industrije iz BiH, regije i Evrope.

“Metalska industrija se već odavno učvrstila kao najvažniji sektor privrede BiH, a dva glavna stuba na kojima počiva njeno dugogodišnje liderstvo su namjenska i industrija autodijelova. Sama Zenica, gdje se danas nalazimo, prepoznata je po proizvodnji gvožđa i čelik”, istakao je Novalić.

Smatra da je veoma bitno da se bh. potencijal u ovoj grani privrede predstavi kao zasebna cjelinu da svi dosadašnji i budući partneri mogu steći uvid u bh. uspjehe i mogućnosti.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.