Novalić se zahvalio privrednicima

Ekonomski rast od 2,5 milijarde KM u dvije ipo godine

image Fadil Novalić

Federalni premijer Fadil Novalić je na jučerašnjem otvaranju Zeničkog sajma privrede (ZEPS) poručio kako će i ovaj 24. doprinijeti razvoju bh. kompanija, širenju njihove djelatnosti i, u konačnici, općem ekonomskom napretku Bosne i Hercegovine.

“Podržavam ovaj sajam, podržavam priliku da privrednici pokažu šta rade i ovom prilikom želim im se zahvaliti za ekonomski rast koji smo mi u ove dvije i po godine imali od čak 2,5 milijarde maraka", rekao je Novalić, prenosi TV1.

On je dodao da je Sajam još jedna prilika za promociju domaćih privrednih proizvoda i usluga, razmjenu iskustava i stjecanje novih poslovnih partnerstava.

“Ovaj sajam je dokaz da imamo čime da se pohvalimo i na šta da budemo ponosni - rekao je Novalić novinarima nakon otvaranja sajma”, rekao je Novalić.

Naglasio je da se u sklopu ovog sajma održava i 14. sajam Intermetal na kojem će se predstaviti lideri metalske industrije iz BiH, regije i Evrope.

“Metalska industrija se već odavno učvrstila kao najvažniji sektor privrede BiH, a dva glavna stuba na kojima počiva njeno dugogodišnje liderstvo su namjenska i industrija autodijelova. Sama Zenica, gdje se danas nalazimo, prepoznata je po proizvodnji gvožđa i čelik”, istakao je Novalić.

Smatra da je veoma bitno da se bh. potencijal u ovoj grani privrede predstavi kao zasebna cjelinu da svi dosadašnji i budući partneri mogu steći uvid u bh. uspjehe i mogućnosti.


Biznis.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.