Zaposlit će i nove radnike

Vlada KS zadužila komunalna preduzeća da pomognu ViK-u

image Foto: Biznis.ba

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar komunalne privrede i infrastrukture Senad Hasanspahić u utorak su razgovarali s menadžmentima javnih komunalnih preduzeća te Kantonalne uprave civilne zaštite o realizaciji prve mjere Vlade KS za unapređenje stanja vodosnabdijevanja.

Razmijenjene su konkretne informacije i prijedlozi, a rukovodioci preduzeća su iskazali spremnost da svako, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinese rješavanju ovog gorućeg problema za sve stanovnike Sarajeva.

KJP "Sarajevošume" i KJKP "Park" su već ranije stavili na raspolaganje KJKP „Vodovod i kanalizacija“ (ViK) dio svoje mehanizacije i potreban broj uposlenika koji svakodnevno rade na otklanjanju kvarova.

Predstavnicima svih preduzeća, ovom prilikom, je dato zaduženje da u naredna tri dana proslijede specifikaciju mehanizacije i ljudstva Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture, a koje će ovo ministarstvo u saradnji sa ViK-om rasporediti u 20 timova za rad na otklanjanju kvarova.

Kako je istaknuto, ViK trenutno na terenu ima 10 angažiranih ekipa, koje je neophodno upotpuniti potrebnom mehanizacijom, prije svega, rovokopačima.

I pored toga, ovaj broj ekipa je za 48 sati uspio otkloniti 59 kvarova na mreži, a istaknuto je da će svojim angažmanom i uz podršku iz svih ostalih preduzeća radeći po zonama u roku od 60 dana uspjeti sanirati kvarove i time implementirati prvu Vladinu mjeru.

Ovom mjerom Vlada KS zadužila je preduzeća i Upravu civilne zaštite da stave na raspolaganje svu mehanizaciju, kao i ljudske resurse preduzeću ViK, kako bi se u roku od dva mjeseca poduzele sve neophodne aktivnosti vezane za otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži, a u cilju obezbjeđenja novih količina vode.

Radovi na otklanjanju kvarova će se vršiti uglavnom u noćnim satima, odnosno za vrijeme trajanja redukcija, osim onih kvarova koji iziskuju hitnu intervenciju.

Vlada KS je također zadužila i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS da odobri prijem novih uposlenika, radnika - kopača na otklanjanju kvarova na period do 60 dana.

Za ovu namjenu planirana su sredstva iz Budžeta KS u iznosu od 800.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.