Denis Bećirović

Prihvatiti prijedlog mjera zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje

image Denis Bećirović

Poslanik SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Bećirović, koji je predložio inicijativu za izradu i dostavu PSBiH prijedloga efektivnih mjera zaštite domaće poljoprivrede kazao je da, imajući u vidu sve probleme s kojima se u BiH u oba entiteta suočavaju poljoprivredni proizvođači, ovaj prijedlog treba podržati na današnjoj sjednici te pozvati Vijeće ministara BiH da što prije pristupi njegovoj realizaciji.

Podsjetio da je ovaj prijedlog dostavljen u julu u parlamentarnu proceduru te da ga je razmatrala, a nakon toga i podržala Komisija za vanjsku trgovinu i carine.

Poslaničkom inicijativom Denisa Bećirovića Vijeće ministara BiH bilo bi zaduženo da, u saradnji s entitetskim vladama, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Predstavničkom domu PSBiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog mjera efektivne zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje u BiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Bosanska Posavina

Korparstvom se bavi još samo nekoliko porodica: Od pruća stvaraju čuda i ne daju da zanat zamre

Korparstvo je zanat u Bosanskoj Posavini star više od stotinu godina, a brojne porodice dugo su, izrađujući predmete od vrbovog pruća, imale posao na kućnom pragu i sigurnu egzistenciju. Ovi ljudi znali su od pruća isplesti korpe, ukrasne predmete, pa i namještaj - stolove i stolice za bašte.