Denis Bećirović

Prihvatiti prijedlog mjera zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje

image Denis Bećirović

Poslanik SDPBiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Bećirović, koji je predložio inicijativu za izradu i dostavu PSBiH prijedloga efektivnih mjera zaštite domaće poljoprivrede kazao je da, imajući u vidu sve probleme s kojima se u BiH u oba entiteta suočavaju poljoprivredni proizvođači, ovaj prijedlog treba podržati na današnjoj sjednici te pozvati Vijeće ministara BiH da što prije pristupi njegovoj realizaciji.

Podsjetio da je ovaj prijedlog dostavljen u julu u parlamentarnu proceduru te da ga je razmatrala, a nakon toga i podržala Komisija za vanjsku trgovinu i carine.

Poslaničkom inicijativom Denisa Bećirovića Vijeće ministara BiH bilo bi zaduženo da, u saradnji s entitetskim vladama, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Predstavničkom domu PSBiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi prijedlog mjera efektivne zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje u BiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Vozač ratraka

Nihad Rezibegović godinama uređuje staze na Bjelašnici: Ovaj posao zahtijeva hrabrost i iskustvo

Kada žičare stanu i ljubitelji zimskih sportova odu da se ugriju i odmore, onda na padine Bjelašnice dolazi sasvim drugačija ekipa. Umjesto da skijaju, oni ratrakom pripremaju staze za skijaše. Imali smo privilegiju provozati se i "urediti" jednu stazu s Nihadom Reizbegovićem, iskusnim uposlenikom preduzeća ZOI'84 i šefom baze.