Skupština općine Srebrenica

U Srebrenici imenovani direktori pet javnih preduzeća

image Srebrenica

Odbornici Skupštine općine Srebrenica razriješili su na sjednici vršioce dužnosti direktora pet javnih preduzeća te imenovali direktore nakon što je proveden javni poziv.

Za direktora Doma zdravlja Srebrenica imenovana je Vesna Јovanović, Centra za socijalni rad Biljana Rakić, Kulturnog centra Mediha Smajić, novi direktor Turističke organizacije je Bojan Pejić, a dječijeg obdaništa “Poletarac" Mirela Hodžić.

Nije razriješen v.d. direktora JP JS RTV Srebrenica jer se skupštinska komisija za izbor i imenovanja nije mogla usaglasiti u vezi s imenom najboljeg kandidata, pa će o ovom pitanju biti raspravljano u nastavku sjednice.

Na sjednici Skupštine je donesena odluka o kupovini bivše Pivnice u Srebrenici, a objekt će biti namijenjen za aktivnosti mladih. Općina Srebrenica će za kupovinu objekta izdvojiti 120.000 KM, dok će partneri iz Holandije u rekonstrukciju uložiti oko 60.000 KM.

Odbornici su donijeli odluke o formiranju zajednice etažnih vlasnika i finansiranju rada mjesnih zajednica, a upoznati su i o informaciji o realizaciji skupštinskih zaključaka u prvoj polovini ove godine.

Odgođeno je i donošenje odluke o zaštiti sanitarne zone izvorišta ljekovite vode Guber, kao i imenovanje člana Školskog odbora u Srednjoškolskom centru Srebrenica.

Nastavak sjednice zakazan je za 28. septembar.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.