Vlada FBiH

Otkazana aukcija trezorskih zapisa

image Vlada FBiH

Federalno ministarstvo finansija otkazalo je za sutra, 1. augusta 2017., planiranu aukciju trezorskih zapisa ukupne vrijednosti 30 miliona KM, a u obrazloženju je navedeno da je takva odluka donesena zbog adekvatnog nivoa likvidnosti Jedinstvenog računa Trezora FBiH i smanjene potrebe za finansiranjem.

To je drugo otkazivanje u manje od mjesec dana nakon što je, iz istih razloga, Federalno ministarstvo otkazalo i aukciju trezorskih zapisa u iznosu od 20 miliona KM, koja je bila zakazana za 11. juli. U oba slučaja riječ je o tromjesečnim trezorskim zapisima.

Dakle, u drugoj polovini ove godine Vlada FBiH i resorno ministarstvo su odustali od zaduživanja za 50 miliona KM.

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević, obraćajući se novinarima nakon 114. sjednice Vlade FBiH na kojoj je usvojeno izvršenje budžeta FBiH za prvo polugodište ove godine, kazala da se Vlada FBiH po osnovu obaveza prema otplati duga u tom periodu zadužila 160,1 milion KM, a vratila 388,2 miliona KM. To znači da je Federalna vlada vratila 220 miliona KM obaveza više nego što se zadužila, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.