Mušić-Pšenica

Razviti ekonomske, kulturne i političke odnose BIH i Slovačke na obostranu korist

image

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Edin Mušić primio je jučer u oproštajnu posjetu ambasadora Slovačke Republike u BiH Jana Pšenicu, a sagovornici su složni da dugogodišnje prijateljstvo može biti još više iskorišteno u razvoju ekonomskih, kulturnih i političkih odnosa na obostranu korist.

Ambasador Pšenica, koji krajem ovog mjeseca završava mandat u BiH, osvrnuo se na dobre odnose BiH i Slovačke, te izrazio zadovoljstvo unapređenjem bilateralne saradnje dviju država, te istakao opredjeljenje Slovačke i podršku europskom putu Bosne i Hercegovine.
 
Predsjedavajući Mušić naglasio je da su euroatlanske integracije cilj i prioritet Bosne i Hercegovine.
 
Mušić je zahvalio ambasadoru na doprinosu Slovačke u razvoju BiH te izrazio nadu da će buduća saradnja dvaju država biti još uspješnija.
 
U znak zahvalnosti na uloženom trudu i naporu tokom mandata za unapređenje odnosa BiH i Slovačke, predsjedavajući Mušić je ambasadoru Pšenici uručio prigodan poklon kao uspomenu na njegov mandat u Bosni i Hercegovini i zaželio mu puno uspjeha u budućem radu, saopćeno je iz Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.
 
Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.