Ekonomija najvažnija

Delegacija Saudijske Arabije u Sarajevu izrazila želju za nastavak investiranja u BiH

image Foto: FENA

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić primili su danas članove visoke delegacije Kraljevine Saudijske Arabije, koja je prisustvovala obilježavanju 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Sa gostima, koje su predvodili predsjedavajući Poslaničke grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine (Mejlis AshShura) Kraljevine Saudijske Arabije dr Abdullah Humud Al-Harbey i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullah Mominah, razgovarano je o unapređenju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje dviju prijateljskih država.

Prenoseći pozdrave Njegovog visočanstva kralja, prestolonasljednika princa i predsjednika Mejlisa AshShure, članovi visoke delegacije Kraljevine Saudijske Arabije istakli su da za tu državu i kraljevsku porodicu stabilnost i dobrobit Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda i građana predstavlja prioritet.

Gosti su naglasili da su zainteresovani za unapređenje ekonomske saradnje i investiranje na cijeloj teritoriji BiH, poštujući njeno ustavno uređenje i provodeći politiku nemiješanja u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Izražavajući zadovoljstvo što su vlasti BiH omogućile vizne olakšice za građane Kraljevine Saudijske Arabije, gosti ukazali su i na potrebu nastavka potpisivanja i ratifikovanja sporazuma o saradnji dvije države u različitim oblastima, što će, kako su rekli, omogućiti nove investicije i pružanje podrške institucijama obrazovanja i kulture u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Članovi rukovodstava oba doma PSBiH ocijenili su da su odnosi dviju država u uzlaznoj putanji i naglasili da je te odnose potrebno unapređivati, posebno na ekonomskom planu.

Džaferović i Softić istakli su važnost investiranja i pomoći svim dijelovima Bosne i Hercegovine, te dodali da će BiH, uz podršku prijatelja iz cijelog svijeta, nastaviti da korača putem euroatlantskih integracija.

S ciljem unapređenja međuparlamentarne saradnje, Džaferović i Softić pozvali su predsjednika Mejlisa AshShure Kraljevine Saudijske Arabije da posjeti BiH i najvišu zakonodavnu instituciju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz PSBiH.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Dijaspora investira

Nada u povratak: Almir Hodžić u Trnopolju proizvodi stočnu hranu

Almira Hodžića pronalazimo na farmi u Trnopolju. Posljednjih dana radi intenzivno na pripremama za izgradnju objekta i silosa koji će služiti za proizvodnju stočne hrane pri kompaniji FANA Arifagić.