Mostar

Čelni ljudi SDA s gospodarstvenicima razgovarali o investiranju u Hercegovinu

image Foto: Biznis.ba

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u petak su se u Mostaru susreli s najvećim gospodarstvenicima u BiH kako bi razgovarali o ekonomskom razvoju Hercegovine te privlačenu poželjnih investicija.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je u izjavi za medije kako je sastanak održan da bi se vidjelo kako sve razine vlasti mogu pomoći gospodarstvenicima da se ubrza ekonomski oporavak ovog dijela BiH.

- U Mostar smo došli s najvećih pet kompanija u BiH da vidimo kakve su njihove mogućnosti i aspiracije da investiraju na jugu zemlje – kazao je federalni premijer, naglasivši kako je svjestan da previše investicija ide na sjever zemlje zbog lakše komunikacije sa zapadom i sl. 

 - Želimo vidjeti što sve razine vlasti mogu učiniti da privrednike, na neki način podupru i privole da investiraju ovdje, gdje mislimo da investicije slabo stoje – ustvrdio je.  

Što se tiče Vlade FBiH i kako ona može pomoći u ekonomskom razvoju ovog području, premijer je kazao javnim investicijama i investicijama kroz autoput.

-  Prvi nam je prioritet Mostar-Jug i Mostar- Sjever, užasno skupe dionice. Milijardu eura treba da se prođe kroz ovaj grad, ali nemojmo zaboraviti da bi ta milijarda eura preporodila život ovdje – naglasio je federalni premijer te dodao kako su na sastanku sudjelovali gospodarstvenici iz svih oblasti i branši kako bi se povećala mogućnost nastanjivanja nekih od njih na ovom području.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.