Šefik Džaferović

Izgradnja koridora bila bi 'vjetar u leđa' svim zemljama regiona

image Šefik Džaferović

Saradnja u oblasti infrastrukture predstavlja veliki poticaj za ekonomsku saradnju, a ako je ta saradnja na visokom nivou onda je lakše rješavati i sva druga politička, sigurnosna i druga pitanja, ocijenio je danas u izlaganju na samitu predsjednika parlamenata 24 zemlje srednje i istočne Evrope u Varšavi predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović.

Govoreći u okviru panela posvećenog saradnji na razvoju infraskture duž osovine Sjever – Jug, Džaferović je ocijenio da bi razvoj regije imao koristi od jače ekonomske saradnje, posebno putem infrastrukturnih projekata usmjerenih na uspostavljanje transportnog koridora sjever-jug, javlja izvještač Fene iz Varšave.

Ovim projektima, smatra, dao bi se novi poticaj za jačanje integracija. BiH je posebno zainteresirana za izgradju cestovnog i željezničkog koridora 5-C, kao i jadranskog cestovnog koridora i regionlnog plinovoda.

- Izgradnja navedenih koridora bila bi dodatni 'vjetar u leđa' svim zemljama regiona, onima koje su u procesu pristupanja Evropskoj uniji - rekao je, između ostalog, predsjedvajući Džaferović.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Closenger

Mladi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa

Bosanac Eniz Vuković (23), programer iz Gradačca, kreirao je closenger, novu društvenu mrežu svjetskog nivoa poput facebooka.