Šefik Džaferović

Izgradnja koridora bila bi 'vjetar u leđa' svim zemljama regiona

image Šefik Džaferović

Saradnja u oblasti infrastrukture predstavlja veliki poticaj za ekonomsku saradnju, a ako je ta saradnja na visokom nivou onda je lakše rješavati i sva druga politička, sigurnosna i druga pitanja, ocijenio je danas u izlaganju na samitu predsjednika parlamenata 24 zemlje srednje i istočne Evrope u Varšavi predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović.

Govoreći u okviru panela posvećenog saradnji na razvoju infraskture duž osovine Sjever – Jug, Džaferović je ocijenio da bi razvoj regije imao koristi od jače ekonomske saradnje, posebno putem infrastrukturnih projekata usmjerenih na uspostavljanje transportnog koridora sjever-jug, javlja izvještač Fene iz Varšave.

Ovim projektima, smatra, dao bi se novi poticaj za jačanje integracija. BiH je posebno zainteresirana za izgradju cestovnog i željezničkog koridora 5-C, kao i jadranskog cestovnog koridora i regionlnog plinovoda.

- Izgradnja navedenih koridora bila bi dodatni 'vjetar u leđa' svim zemljama regiona, onima koje su u procesu pristupanja Evropskoj uniji - rekao je, između ostalog, predsjedvajući Džaferović.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.