Predsjednik SDS-a

Govedarica: "Ne kući se kuća" prodajom prirodnih resursa

image Vukota Govedarica

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je dobro da danas u parlamentu RS-a nije usvojena odluka Vlade RS-a o prodaji državnih akcija Rudnika željezne rude „Ljubija“, Prijedor firmi “Israeli investment group“, jer bi „imala nesagledive posljedice za RS“.

- Vlada RS-a je dovela RS do ruba propasti i nije im preostalo ništa drugo osim prodaje prirodnih resursa. Ne kući se tako kuća Milorade, poručio je Govedarica predsjedniku RS-a, uz očekivanje da Milorad Dodik više neće predlagati prodaju "Ljubije", jer je već četiri puta "padala".

Smatra da je „obična prevara“ tvrdnja predstavnika „Israeli investment group“ da bi zaposlili 320 radnika da je odobrena odluka o prodaji „Ljubije“ te da bi Vlada RS-a trebalo da razmisli kako da nastavi saradnju s „ArcelorMittalom“ u Prijedoru o pitanjima od interesa za RS, kako bi je zaštitila od "transfernih cijena".

Narodna skupština RS-a danas nije usvojila odluku Vlade RS-a o prodaji 64,99 posto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude „Ljubija“, Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Za taj prijedlog glasalo je 39 narodnih poslanika, protiv su bila 34, a suzdržanih je bilo sedam.


Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Pokrenuo biznis u Živinicama

VIDEO / Suad Bešlić: Čovjek koji se vratio kako drugi ne bi otišli

U okviru USAID Projekta "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju BiH" predstavljena je videopriča o Suadu Bešliću, poduzetniku koji se vratio iz Njemačke da bi pokrenuo biznis u Živinicama.