Usvojen izvještaj

Vlada SBK: 56,52 posto potrošnje u 2016. svodilo se na plaće i naknade

image

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) usvojila je danas Izvještaj o izvršenju proračuna za prošlu godinu, u kojem je navedeno da je ostvaren suficit u iznosu od oko 7,49 miliona maraka.

Kako je istaknuto, ovakav rezultat nastao je, uglavnom, zbog rasta prihoda u odnosu na prethodnu godinu i dugoročnog zaduživanja SBK kod financijskih institucija.
 
Ostvareni javni prihodi u 2016. godini iznosili su 180.963.339 maraka, što je, ako se izuzmu prihodi od zaduživanja u iznosu od 12 miliona maraka, povećanje od 6,28 posto u odnosu na prethodnu godinu.
 
Ukupni izdaci u 2016. godini su iznosili 173.469.611 maraka, od čega se 56,52 posto, odnosno 98.051.268 maraka, odnosi na plaće i naknade zaposlenih.
 
Od ukupnih izdataka za plaće i naknade, 56,46 posto novca izdvojeno je za obrazovanje u kojem je zaposleno 3.282 osoba.
 
Vlada SBK usvojila je danas i odluku o izdvajanju 4.400 maraka za pomoć Udruzi proizvođača "Travnička malina" za ublažavanje štete na malinjacima nastale uslijed niskih temperatura.

Biznis.ba / FENA

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Priča o uspjehu

Violeta: Najbolji primjer kako vrijednim radom i inovacijama uspjeti u našim uslovima privređivanja

Kompanija Violeta iz Gruda vjerovatno je najpozitivnija poslovna priča u našoj zemlji u posljednjih petnaestak godina. Sami počeci su bili izazovni i teški, ali uz dobre i pravovremene poslovne odluke ubrzo su postali lideri u kategoriji higijenskih potrepština. Nedavno smo ih posjetili sa željom da saznamo tajnu njihovog uspjeha.