Dennis Gratz

Bez smanjenja javne potrošnje ne možete postavljati nove namete građanima

image Dennis Gratz

Vlast na državnom nivou ne funkcionira. Niz turbulencija je posljedica nesposobnosti vlasti da izvrši osnovne zadatke koje je pred sebe postavila, poručio je gostujući u Dnevniku TV1 Dennis Gratz, zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Naša stranka je zabrinuta činjenicom da aktuelna situacija dodatno destabilizira stanje u strankama.

"Pitanje je šta se pred državni Parlament stavlja kao prioritet. Priča o akcizama najbolje pokazuje nerazumjevanje vlasti za probleme građana i način rješavanja. Možete obećavati kilometre i kilometre autoputeva, hiljade novih radnih mjesta, ali u situaciji kada ne činite ništa da smanjite javnu potrošnju, ne možete stavljati nove namete pred građane“, poručio je Gratz u Dnevniku TV1.

Koalicija SDA i HDZ na nivou Federacije funkcioniše na pitanjima od interesa za obje stranke, objašnjava Gratz.

Komentirao je i prijedloge HNS-a za izmjenu Izbornog zakona.

"Bazirane su na principu koji nije kompatibilan s tekovinama modernih društava i Evrope. Razumijemo potrebu građana koji smatraju da im se nameće neki izbor. No, mora svima biti jasno da država neće krenuti naprijed ako se stalno bude nametao etnonacionalni ključ. Svaka izmjena koja cementira model u kome imate više prava jer ste većina, osuđena je na propast“, istakao je Gratz.

Tema razgovora bilo je i ujedinjenje ljevice, odnosno zajednički nastup na izborima 2018. godine. Naša stranka će učiniti sve da do dogovora dođe.

"Mi smo samo dio u tome. Očekujemo da SDP i DF nađu modus kako zajednički da rade, te izađu s konkretnim programom i ljudima, kako bi mi mogli reći građanima – postigli smo dogovor, ali da znate, nakon izbora nastupa vrijeme kada ćemo sve što smo dogovorili moći provesti. Odnosi se to na početak bavljenja pitanjima za koja nisam siguran da bi trenutno u SDP i DF naišla na odobravanje. Tu mislim na ekonomski oporavak zemlje, način na koji se organizira porezna politika, preraspodjela sredstava, uštede“, objasnio je Dennis Gratz.

POGLEDAJTE VIDEO

Biznis.ba / Vijesti.ba

Podijeli sa drugima

Prijavite se na feed ovog komentara Komentara (0 poslato):

Pošaljite komentar comment
Unesite kod sa slike:
  • email Pošalji prijatelju
  • print Verzija za štampu
  • Plain text Kao tekst


Priča sedmice

image
Porodica Vuković

FOTO: Proizvodili cvijeće iz nužde, danas respektabilni proizvođači

Goran Vuković iz Gomjenice kod Prijedora već petnaest godina zajedno sa porodicom uzgaja cvijeće i povrće. Ni on, ni supruga nisu imali zaposlenje i odlučili su da se bave proizvodnjom cvijeća. Imaju dvije odrasle kćerke koje im pomažu u poslu, a s njima rade i Goranov brat i snaha.